събота, 24 юни 2017 г.

ФЕЙСБУК КАТО ЦЕНЗОР



ФЕЙСБУК:

Ограничаваме показването на голота. Някои описания на сексуални актове също могат да бъдат премахнати. Тези ограничения за показването на голота и сексуални действия също са приложими за цифрово създадено съдържание, освен ако съдържанието не е публикувано с образователна, хумористична или сатирична цел.
Премахваме съдържание, което заплашва или популяризира сексуално насилие или експлоатация. Това включва молби за сексуални материали, всякакво сексуално съдържание, замесващо непълнолетни, заплахи за споделяне на интимни изображения и предложения за сексуални услуги. Където е подходящо, ние предаваме това съдържание на органите на реда.
За да научите повече за видовете съобщения и публикации, които са позволени във Facebook, прегледайте Стандартите на общността на Facebook.


И ОТГОВОРЪТ МИ:


Какво не беше наред? Как бихме могли да го подобрим?


Извинете, а какво му е наред. Премахвате произведения на изкуството. Това са картини от известни български художници - някои от тях са илюстрирали учебници. Премахвате корици на литературни произведения... Премахвате снимки от Карнавала на хумора в Габрово... Някаква машинка е решила да играе ролята на цензор - поне и дайте да прочете на тази машинка "1984" от Джорд Оруел. Или искате да покажете как машината превзема човечеството, как възпитава децата ни, как... А защо не я научите да отглежда тази машина картофи и моркови, а после я научете и да ги яде. О, разбирам... Няма да успеете, защото картофите ще и заприличат на тази машина на тестиси, а морковете ще напомнят за фалически символи. Хардуерът и ще се изчерви... Май съвсем сте прегрели във фейсбук - излезте, вижте света. Хората правят любов, създават поколения, разхождат се, общуват... Създават произведения на изкуството. Да не би Главен програмист да е бивш Член на Инквизицията... Не. Не може - средновековието мина отдавна. А, сетих се... Трябва да е тогава мюсюлманин от Ислямска държава - само те са способни ,като вашата машинка, да взривяват произведения на изкуството. Ще кажете, че вие не взривявате. Да. Вие ПРЕМАХВАТЕ... И премахвате така, че и следа да не остане... Кои сте Вие... Покажете се или сте голи и машинката ще ви спре...
А ЕТО И "СЕКСУАЛНИТЕ СНИМКИ: